De omgeving

In de omgeving zijn ruime mogelijkheden om de vakantie luierend of actief door te brengen. In Rouffignac (circa 6 km) zijn diverse kleine winkeltjes, een touristeninformatie, een postkantoor, bank met geldautomaat, een supermarkt met benzinestation, drie eenvoudige restaurantjes en een gezellige zondagochtend markt.

Rondom de gite zijn vele karresporen die uitnodigen tot wandelen en/of moutainbiken. Voor de liefhebbers van wandelen is er door de diverse omringende gemeenten een flink netwerk aan goedgemarkeerde wandelroutes uitgezet varierend van 2.5km tot 11km. die onderling ook weer verbonden zijn.

Paardrijden : verschillende uitrijmogelijkheden (manége op 1 km afstand).

Golf, mooi gelegen banen op 15-30 autominuten (Perigueux, De La Marterie ).

Zwemmen, kanoën in de rivieren de Vézère en de Dordogne. Er zijn diverse verhuurplaatsen voor kano's en kayaks op ongeveer 20 km afstand (Les Eyzies, St Leon sur Vezere). In Les Eyzies en omgeving kun je ook allerlei activiteiten ondernemen. Er is een mooi groot zwemmeer in Fossemagne en een kleiner meer in Thenon.

De Vézère is een “mystieke” rivier, hij slingert zich door steile rotsen waarin oude forten en grotwoningen van de Cro-Magnon uitkijken over de rivier, langs pitoreske dorpjes, is schoon maar niet helder door de kleiige ondergrond. De Dordogne is een heldere rivier die slingert door een breed dal, heeft een aantal zwemstrandjes en vaak een stenige ondergrond en een aantal kastelen nabij zijn oevers.

Vanwege de kalk waar het grootste deel van de Perigord Noir uit bestaat zijn er veel grotten.Op diverse locaties zijn er grotten met stalagtieten en stalagnieten maar ook de beroemde grotten met grotschilderingen van Montignac (Lascaux), Les Eyzies en Rouffignac.

De 100 jarige oorlog (Engelsen – Fransen) heeft zijn sporen nagelaten met de vele verschillende kastelen en ruines, en versterkte dorpen.

Uit de Prehistorie zijn er veel overblijfselen van grotwoningen, en grotschilderingen. in Les Eyzies is het Nationaal museum van de Prehistorie van Frankrijk gevestigd (PIP). Het hele Vézère dal is nu een door UNESCO beschermd gebied.

De dorpjes in de Perigord Noir zijn veelal zeer schilderachtig, klein, maar erg leuke bouwstijl van de puntige daken met platte dakpannen en de kalkstenen muren. Soms met oude Romaanse kerkjes die je soms ook verloren in het landschap aantreft.

Périgueux, hoofdstad van het departement, met zijn oude pittoreske binnenstad gelegen om de cathedraal, Romeinse vestingdelen, winkels, cafés, terrasjes, restaurants. Op marktdagen (woensdag en zaterdag) zijn er kramen verspreid over de verschillende pleintjes van de oude binnenstad en naast de Cathedraal.

Bezoek het Boedistisch centrum te Plazac.

Nuttige en leuke hyperlinks