La Source Cachée

Foto van de gite
La Source Cachee De binnenplaats De gite vanaf het weiland gezien De zijtuin Uitzicht vanaf het terras achter de gite Het meertje in het bos achter de gite

La Source Cachee is een mini-boerderijtje (kippen, schapen, moestuin) waar we proberen te leven in harmonie met de natuur en onze medemens.

Het boerderijtje ligt in het hart van de Dordogne in de schilderachtige streek de Perigord Noir. De streek bestaat uit glooiende heuvels bedekt met bossen en akkers, doorsneden door de rivier de Vézère en de meer bekende rivier de Dordogne. Het ligt aan een van de vele geasfalteerde karresporen die zich door het landschap slingeren. Ons karrespoor loopt dood bij de buurvrouwen een stuk verderop. Ons gehuchtje “Martillac” bestaat uit enkele huizen en boerderijen, het is hier rustig maar niet “doodstil”.

Source Cachee bestaat uit drie gebouwen om een knusse, gezellige “cour”. Wij (de eigenaren) wonen in een huisje, het andere huisje bestaat uit de gite en de kamer die te huur zijn en een gereedschapshok/wijncave voor prive gebruik. Het derde gebouw bestaat uit bureau/behandelkamer en opslagruimten voor gereedschap en voedsel.

Het geheel wordt omringd door een erf met bio-moestuin, fruitbomen, bloementuin met een “Japanse hoek” waarin een vijver met houten terras, terrasjes achter de gite die ’s middags heerlijk in de schaduw liggen en het “verscholen zitje” omarmd door de takken van de lindeboom. Daarachter is de schapenweide en bos.

U kunt gebruik maken van de hele tuin, er zijn 2 ligstoelen, parasol, barbecue, en diverse tuinzitjes aanwezig zodat u altijd een plekje kunt vinden in de schaduw of zon. Voor de verbinding met het thuisfront kunt u gratis gebruik maken van ons WiFi netwerk.

De gite vanaf het zuiden gezien.

Deze plek is ideaal voor mensen die houden van een landelijke omgeving met een rustieke romantische accomodatie, comfortabele bedden, romantische avonden onder de heldere sterrehemel.

De streek heeft een ideale combinatie van natuur, veel bossen (wandelen, paardrijden), rivieren (kanoën op de Dordogne), cultuur (kastelen, grotten, prehistorie) en pittoreske dorpjes om wat rond te wandelen of de markten te bezoeken.

Wees welkom.